Nieuws

Er klinkt al een tijdje een galmende stilte vanuit onze zijde (je moet natuurlijk ook stil kunnen zijn als je midden in een natuurgebied wil gaan bivakkeren), maar op de laatste dag van oktober toch een update! Wat hebben Gerrieke en Floor eigenlijk de hele zomer uitgevroten, nu ze geen camping te runnen hadden? En hoe staat het met de wilde dieren rondom het terreintje op de Veluwe? KOMT ER OOIT NOG EEN NIEUWE BUKOVINA?!

De zomer
Die mooie, mooie zomer.. Allereerst: een identiteitscrisis natuurlijk. Nadat we in april met pijn in ons hart geconcludeerd hadden dat het nieuwe kampeerterreintje dit jaar echt nog niet ging lukken (want: beschermde vogels, onderzoeken, berekeningen, natuurtoetsen, veel tijd), raakten we acuut van de leg. Wilde iemand misschien in onze achtertuin kamperen? Kan ik een pizza voor je bakken? Wil je m’n fiets lenen, een leuke wandelroute weten, een goede ijscoboer, een fijn zwemmeertje? Broodjes bestellen, een goede stok voor de worstjes boven het vuur? Wat te doen als je een zomer geen campingbaas bent?

Bouwsels en gezamenlijke plannen
Op ons nieuwe kampeerterrein in Nederland willen we in elk geval mooie bouwsels maken, waarin gasten kunnen komen logeren. Dus gingen we afgelopen zomer vast wat ideeën opdoen: een yurt ontleden in Kirgizië, uit logeren in leuke hutjes in eigen land, een huisje strippen en weer bewoonbaar maken, op excursie bij tijdelijke en mobiele woon-units.

Ook zit ons nieuwe terreintje dichterbij, dus zijn er veel mogelijkheden voor samenwerkingen op creatief, inspirerend en sportief gebied. Daarvoor hebben we vast wat in borrelende, drappige, lauwwarme zomerpoeltjes in de week gelegd. Deze winter willen we onze werphengels uitgooien, zodat we plannen kunnen maken met oude en nieuwe kameraden die het ook wel zien zitten om gezamenlijke plannen te brouwen voor activiteiten op een mooi, bosrijk, rustgevend maar toch avontuurlijk stukje Veluwe. Voel je dit zaadje naar jou toe getorpedeerd met onze werphengels? Bel ons gerust (we houden ook erg van halve plannen en losfladderende ideeën)!

Kampeerplekje in Nederland
Maar hoe zit het dan met het terreintje op de Veluwe? Tsja, daar zijn we nog steeds mee bezig. Waar je in Tsjechië één keer een halve liter met de burgemeester drinkt, ben je in Nederland al gauw twee jaar omzwervingen aan het maken langs ecologische onderzoeksbureaus, super secure ambtenaren, weifelende politici, kastjes en muren. Maarrrrr – wij hebben de goede hoop dat – als het eenmaal geregeld is we ook een 38-delig rapport met vergunningen, schriftelijke toestemmingen, berekeningen en grafieken hebben, zodat het ook meteen goed geregeld is. En het is allemaal een beetje uitgebreid en ingewikkeld omdat er nou eenmaal heel erg veel bijzondere en beschermde dieren lekker dicht bij ons kampeerterreintje willen wonen. Dat lijkt ons ook heel gezellig!

Goed, het terrein lijkt er dus aan te komen. Er zou alleen nog een klein addertje in een valkuil onder het gras kunnen zitten. En als dat een beschermd addertje is, zijn we zo weer twee jaar verder. Dus als iemand ergens nog een leuk veldje in de aanbieding heeft – gewoon een mooi stukje gras in een fijne omgeving, de rest bouwen we zelf wel – dan horen we het zeker ook graag! Liefst wél met mooie natuur, maar zonder een al te beschermde status 🙂

Voor nu gunnen wij alle wespendieven, bonte spechten, vossen en wolven op de Veluwe een warme winterslaap. We hopen dat de ambtenaren de winterslaap even overslaan en een mooi rapport voor ons tikken, over hoe wij vredig met deze dieren kunnen samenleven. Zelf gaan wij verder met plannen maken voor leuke hutten, tipi’s, yurts en andere huisjes, voor speurtochten in het bos en mooie tourtjes door de omgeving. Ook hopen we natuurlijk wat mooie vissen uit het wak te hengelen!

We wensen jullie allemaal een fijne winterslaap, lekker dromen over een fijne vakantie op onze nieuwe kampeerplek de komende zomer!  

Plannen voor een nieuw terreintje in Nederland